Skip to content

Verdens stemmedag: Konsert på Galleri Bodøgård med elever fra musikklinja på Bodø VGS

 

Hver dag frem mot Verdens Stemmedag (World Voice Day), vil vi her på evta.no gjøre litt stas på de som har planlagt et arrangement. Det er i øyeblikket seks arrangementer planlagt i Norge, men vi håper jo så klart på fler! Det er fortsatt mulig å registrere sitt arrangement på: world-voice-day.org. I dag presenterer vi en konsert som musikklinjeelever i Bodø har tatt initativ til. Konserten har fått tittelen Unge Stemmer, og det liker jo vi i evta.no | Norsk Stemmepedagogisk Forum, siden dette jo også er tema for årets seminar.

«Unge Stemmer» Galleri Bodøgaard, Bodø, 16. april klokken 18:00

 

I forbindelse med World Voice Day 2015 presenterer klasse MD2A ved musikklinja på Bodø videregående skole konserten «Unge Stemmer». Konserten er inspirert av oppfordringen fra WVD 2015 om å bidra på denne verdensomspennende dugnaden for å rette søkelyset på stemmen.

Initiativet til verdens stemmedag kommer fra en stor gruppe av verdens stemmeforskere ledet av legendariske Johan Sundberg, professor ved Kungliga tekniska høgskolan i Stockholm.

2. klasse ved musikklinja har inneværende skoleår 17 elever som har valgt stemmen som sitt hovedinstrument. Dette ser vi på som en stor ressurs. Vi håper ved denne konserten på å nå andre ved å formidle følelser og stemninger gjennom stemmen og sette fokus på stemmens mange uttrykksmuligheter. Elevene synger sanger fra et bredt repertoar og i ulike stilarter og det er en akustisk konsert.

Rammen rundt konserten er vakre «Galleri Bodøgaard», og selv om ikke alle elevene i klassen deltar som utøvere er de med på konserten i ulike roller.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Scroll To Top