Hver dag frem mot Verdens Stemmedag (World Voice Day), vil vi her på evta.no gjøre litt stas på de som har planlagt et arrangement. Det er i øyeblikket seks arrangementer planlagt i Norge, men vi håper jo så klart på fler! Det er fortsatt mulig å registrere sitt arrangement på: world-voice-day.org. I dag presenterer vi en konsert som musikklinjeelever i Bodø har tatt initativ til. Konserten har fått tittelen Unge Stemmer, og det liker jo vi i evta.no | Norsk Stemmepedagogisk Forum, siden dette jo også er tema for årets seminar.

«Unge Stemmer» Galleri Bodøgaard, Bodø, 16. april klokken 18:00

 

I forbindelse med World Voice Day 2015 presenterer klasse MD2A ved musikklinja på Bodø videregående skole konserten «Unge Stemmer». Konserten er inspirert av oppfordringen fra WVD 2015 om å bidra på denne verdensomspennende dugnaden for å rette søkelyset på stemmen.

Initiativet til verdens stemmedag kommer fra en stor gruppe av verdens stemmeforskere ledet av legendariske Johan Sundberg, professor ved Kungliga tekniska høgskolan i Stockholm.

2. klasse ved musikklinja har inneværende skoleår 17 elever som har valgt stemmen som sitt hovedinstrument. Dette ser vi på som en stor ressurs. Vi håper ved denne konserten på å nå andre ved å formidle følelser og stemninger gjennom stemmen og sette fokus på stemmens mange uttrykksmuligheter. Elevene synger sanger fra et bredt repertoar og i ulike stilarter og det er en akustisk konsert.

Rammen rundt konserten er vakre «Galleri Bodøgaard», og selv om ikke alle elevene i klassen deltar som utøvere er de med på konserten i ulike roller.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.