Våre nye medlemssider er her!

evta.no | Norsk Stemmepedagogisk forum har fått nye medlemssider!

Det har tatt litt tid å få dem på plass, men nå er de endelig her – våre nye medlemssider.

Oppbygging

Nettsidene våre har i lang tid vært i behov av en overhaling, både for å modernisere, men også for å øke brukervennligheten. Våre forhåpninger er at flere går inn for å aktivt bruke hjemmesidene våre som et forum for alt som har med stemmen å gjøre. Hadde ikke det vært noe – om vi hadde kunne få til et aktivt og levende forum? Vi har tatt noen grep for at det skal bli så fristende å bruke som mulig. 

Vi vil: 

  1. Gjøre det enkelt å bruke. Vi har lagt vekt på et design man kan kjenne igjen fra andre sider (som facebook), med aktivitetsstrøm, beskjeder, profilsider etc. Du velger selv hvor mye informasjon du vil dele med de andre medlemmene, og hvor mye du vil skal være offentlig.
  2. Ha fokus på individuelle ønsker. Vi vil gjerne at dette forumet skal brukes aktivt, og derfor har vi laget det slik at det du deler her, hele tiden kan justeres og anpasses etter dine behov.
  3. Integrering. Vi vet at mange av våre medlemmer er mye på reisefot, og derfor har det vært viktig for oss at både forumet og medlemssidene er lette å bruke også via smartelefoner og nettbrett.

Innhold

Våre nye medlemssider kan i all korthet deles inn i:

1. Forum

I forumet kan vi dele erfaringer, søke om råd, komme med spørsmål og påstander – og gjerne diskutere så busta fyker! Medlemmer av styret vil fungere som moderatorer, slik at det alltid vil være noen tilgjengelig som kan enten svare på spørsmål, eller som kan sende spørsmål videre.

2. Profilsider

På profilsidene kan du legge inn all informasjon om deg som stemmepedagog du ønsker å dele med andre. Du velger selv om informasjonen skal være offentlig eller bare tilgjengelig for forumets medlemmer. Forhåpningen er at alle medlemmer som er aktive kan lære å kjenne hverandre såpass at om man selv får et spørsmål man ikke kan svare, kjenner man til en som kan! På din egen profilside og i forumene har du også mulighet til å laste opp bilder, lydfiler og videoer, slik at om du har laget en morsom oppvarmingsøvelse du vil dele med andre kan du gjøre det her, eller om du har noen fine stemmerelaterte bilder du vil dele med de andre medlemmene, har du mulighet til det.

3. Grupper

Grupper er en ny måte å for medlemmene å finne likesinnede. Det kan foreksempel være en gruppe for logopeder, en gruppe for bel canto- spesialister eller en gruppe for de som jobber med barnestemmen. Det er helt opp til deg som medlem hvordan denne oppbyggingen blir – mulighetene er mange.

4. Arkiv

Til slutt er det arkivavdelingen. Her vil det bli mer og mer tilgjengelig materiale fra evta. no | Norsk Stemmepedagogisk Forums arkiver, gamle medlemsblader, fagartikler, bokanmeldelser og medlemmenes egne publikasjoner vil bli tilgjengelig her. Arkivet vil være oppdelt i to seksjoner:én som er forskningsbasert, og én som er mer basert på personlige refleksjoner og ideer. Vi ønsker å samle så mye informasjon om stemmen i Norge som mulig i arkivene våre, og målet vårt er å sette sammen en fagkomité som har ansvar for at det som ligger tilgjengelig til enhver tid er oppdatert og korrekt plassert.

Bruk

For å bruke forumets  sider må man være innlogget på evta.no. For å logge seg inn må man betale medlemsavgiften for 2015. Fra og med i år kommer medlemsavgiften ikke til å bli sendt ut på faktura, men vi ønsker at alle medlemmer betaler sin avgift via betalingskort. Dette er fordi det letter arbeidsoppgavene til vår kasserer/sekretær betraktelig, og det i sin tur frigjør tid som hun kan bruke på andre og mer produktive ting. Når du registrerer deg for første gang får du muligheten til å betale medlemsavgift for 2015. Husk også at om du er student eller pensjonist, har du rett til rabattert medlemsavgift: 200,- i steden for 400,-.

Hvis du ikke har mulighet til å betale med betalingskort, ta kontakt på post_at_evta.no for informasjon om manuell registrering.

Slik gjør du:

1. Klikk på «Registrer deg» øverst i høyre hjørne på våre hjemmesider evta.no.

2. Så kommer du til et registreringsskjema. Fyll i alle obligatoriske felt, og gå så til betaling.

3. Du kommer til PayPal, der du kan velge mellom å logge inn og betale (dersom du har en PayPalkonto), eller betale med kort. vil du betale med kort klikker du på «Har du ingen PayPalkonto, og fyller i dine detaljer, og deretter på den gule knappen der det står «Betal». Dette er en sikker side. Etter gjennomført betaling vil du bli sendt tilbake til evta sine sider, og du vil også motta en epost med bekreftelse på at registreringen er gjennomført, samt en epost fra PayPal med kvittering.

4. Det var det hele!  I fremtiden når du vil bruke medlemssidene – logger du deg simpelthen inn ved å klikke linken «Logg inn» øverst i høyre hjørne på våre hjemmesider. Støter du på problemer underveis, ta kontakt med Sølvi Elise på redaksjon_at_evta.no, med en så tydelig beskrivelse av hvilket problem du har, så hjelper hun deg gjerne.

Oppfordring

Vi har forsøkt å ha forumsider på evta.no tidligere, desverre uten at det ble brukt så mye. Vi tror at det handler om at man ikke har noen innarbeidet rutine for det, og vi vil derfor oppfordre alle til å ha en lav terskel for hva du ønsker å dele med de andre medlemmene av forumet. Vi mener at alle spørsmål og ideer – store som små – er like viktige for å holde i gang samtalen om stemmen. Så ta sjansen – hvorfor ikke legg inn en tråd i forumet allerede nå? Vi har en forumdel der man kan si hei – gå gjerne inn der først og fortell litt om deg selv.

Som alltid: om du lurer på noe eller har problemer med innloggingen, ta kontakt, så løser vi det sammen. For spørsmål ang. hjemmesidene, bruk epostadressen redaksjon_at_evta.no.

Vi sees i forumet!

…og du  – husk å meld deg på årsmøte og seminar! Det gjøres ved å følge denne linken: Meld deg på årsmøte 2015.

Registrer deg her!

By | 2016-10-25T10:14:59+00:00 mandag, 30, mars, 2015|nyheter|

About the Author:

Sølvi Elise er en rytmisk sanger som holder til i Oslo. Hun er spesialisert i arbeid med unge voksne og voksne sangelever, hun dirigerer Oslo Reiselivskor og hun driver Vokalt. Hun jobber til daglig på Bårdar Akademiet. Sølvi Elise sitter som styreleder i evta.no|Norsk Stemmepedagogisk Forum, og hun er ansvarlig for nettsidene.

Leave A Comment