Norsk Stemmepedagogisk forum/EVTA.no

Kjære medlemmer!

Med en hilsen til alle i denne tiden preget av global pandemi og det mismot den fører med seg, ønsker det nye styret for forumet å si hallo! Styret velger å se fremover med forsiktig optimisme, forumets vedtatte tiltaksplan står fast. Styret hadde sitt første møte i september og konstituerte følgende rollefordeling:

Vår nye styreleder heter Liv Stoveland Woie, 

nestleder Kari Laura Iveland, 

vår kasserer Ingeborg Dalheim 

vårt styremedlem «in large» og internasjonale koordinator Hilde Haraldsen Sveen,

og vår sekretær og redaktør for «Stemmer som stemmer» Rune Knoff. 

Varamedlemmer til styret er Yngve Marcussen og Mari Klingen.

Tonen er god, vi er et sammensatt kollegium som speiler noe av vårt mangfold. Vi har sterk tro på det Norsk Stemmepedagogisk Forum og EVTA representerer og gleder oss til å være med på å utvikle forumet videre. Listen legges realistisk i en tid hvor rivningsrisikoen er stor, men vår målsetting er å møte endringen i verden styrket. Vi trenger hverandre mer enn noensinne!

18. oktober inviterte vi medlemmene til et møte på Zoom, hvor sang og Covid-19 var tema. Sølvi Elise Halvorsen brakte oss fakta og opplysninger fra EVTA sentralt om forskning på området, og 16 deltakere debatterte og delte av erfaringer på området. Temaet vil følges opp med et nytt møte over jul! Stor takk til Sølvi for initiativet til samlingen og for den innsatsen hun har lagt ned som vår internasjonale koordinator i sin styreperiode!

Vi arbeider for at vi skal kunne gjennomføre seminarhelgen i Oslo 13.-14. februar neste år, i samarbeid med Norsk Operasangerforbund. Og vi ser for oss årsmøtet lagt til samme helg.

Vårt medlemskap i Norsk Musikkråd og Musikkens Studieforbund vil vi følge opp og engasjere oss i. Styret i 2016, og spesielt professor Kåre Bjørkøy, viet denne etableringen mye tid og fikk medlemskapet på plass. Vi kommer tilbake med konkret informasjon og utspill om ikke lenge. Blant annet søker vi å få på plass representanter for EVTA i musikkrådene lokalt i flere byer i Norge. 

Styret ønsker innspill fra medlemmene velkommen: hvilke aktiviteter dere ønsker, hvor ligger viljen til lokale aktiviteter rundt om i Norge, og vi ønsker oss stoff og bidrag til vårt medlemsblad. Styret ser for seg at vi i løpet av året som kommer skal kunne holde flere webinarer/medlemsmøter på Zoom – medlemmene vil bestemme innholdet i disse.

Mange vil tenke at dette ikke er tiden for den helt store ekspansjon, men tanker og ønsker kan vi tillate oss å dyrke i kamp med virus og strategier i hvordan best å beskytte oss! Styret ønsker oss et romslig forum som fortsetter å ha stor takhøyde: intet innspill er for «dumt» eller for lite, nysgjerrighet og vitebegjær er viktige drivkrefter. Så vil idébanken være større i det vi alle forhåpentligvis snart kan møtes fysisk igjen. Styrets medlemmer er opptatt av at vi sammen skal styrke våre fanesaker: utvikling av kunnskap, innsikt i fagfeltet stemme og vi ønsker å fortsette å fremme faglig og sosialt samarbeid mellom alle som arbeider med stemmepedagogikk og stemmeterapi, samt å bygge bro og bedre kommunikasjonen mellom de ulike institusjonene og vokale sjangrene. 

Vi sier på snarlig gjenhør! Vi håper og regner med å høre fra dere. Deres tilbakemeldinger er uvurderlige for oss!

For

Et bilde som inneholder tegning

Automatisk generert beskrivelse

Liv og Rune 

Så tett som dette kan vi ikke stå nå, men vi håper at det blir muligheter i 2021!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.