Eurovox 2015 – noe for enhver smak

 

eurovox 2015

Hva er Eurovox?

Eurovox er en kongress for stemmepedagoger i Europa, og den arrangeres hvert tredje år. Kongressen er for medlemmene i EVTA – European Voice Teachers Assosiation. EVTA er en paraplyorganisasjon for europeiske stemmepedagogiske foreninger, der vi også er medlem. Eurovox arrangeres i tett samarbeid mellom EVTAs hovedstyre, og den lokale foreningen i en vertsnasjon. Dette året gikk turen til Riga i Latvia.

På agendaen sto alt fra en workshop som Freeing the natural voice til foredrag om German pronunciation in “Frauenliebe und -leben». Det deltok delegater fra noenogtyve land. Alt i alt med både forelesere, deltakere og studenter, var rundt 200 stemmeinteresserte tilstede. evta.no | Norsk Stemmepedagogisk Forum var representert ved Sølvi Elise fra styret, og Barbro Marklund-Petersons. Barbro holdt presentasjonen  170 Arias for young voices. Var det flere norske medlemmer tilstede, så får dere gjerne kommentere og fortelle litt om de inntrykkene dere satt igjen med.

En serie blogginnlegg

I løpet av høsten vil vi publisere en serie med inntrykk og refleksjoner rundt et utvalg av de presentasjonene og masterclassene jeg deltok på. Det var et stort spekter representert, og parallelle sesjoner, så jeg hadde desverre ikke anledning til å få med meg alt som foregikk. Det jeg fikk med meg vil jeg så godt jeg kan dele med dere, og jeg håper at det kan være av interesse.

Helhetsinntrykk

Helhetsinntrykket jeg satt igjen med var at her var det noe for enhver smak! Det var sjangerbredde, det var profesjonsbredde, og det var mange spennende innlegg fra delegater fra rundt om i Europa. Spesielt interessant syns jeg det var å høre om erfaringer fra de store organisasjonene i Europa, hvordan de har lagt opp sin organisasjonsform, hva de tilbyr sine medlemmer, og hvordan de formidler sin virksomhet til andre. Både Penelope Price- Jones fra AOTOS, vår britiske søsterforening, og Eleanor Forbes og Bettina Kerth fra BDG, den tyske organisasjonen, la frem interessante innlegg om driften av disse. Vi vil publisere mer om dette i løpet av høsten.

eurovox 2015

By | 2016-10-25T10:14:59+00:00 onsdag, 19, august, 2015|eurovox, nyheter|

About the Author:

Sølvi Elise er en rytmisk sanger som holder til i Oslo. Hun er spesialisert i arbeid med unge voksne og voksne sangelever, hun dirigerer Oslo Reiselivskor og hun driver Vokalt. Hun jobber til daglig på Bårdar Akademiet. Sølvi Elise sitter som styreleder i evta.no|Norsk Stemmepedagogisk Forum, og hun er ansvarlig for nettsidene.

Leave A Comment