ICVT international congress of voice teachers

ICVT2017 – the future of Singing

 

  • ICVT står for International Congress of Voice Teachers, og blir avholdt hvert 4. år.
  • ICVT er en organisasjon som består av en mengde forbund og foreninger for sanglærere fra hele verden, hvor evta.no | Norsk Stemmepedagogisk Forum også er medlem.
  • Kongressene blir organisert i forskjellige land og av forskjellige organisasjoner hver gang.
  • ICVT 2017 var det SSTPF, Svenska sång og talpedagogförbundet som arrangerte i Stockholm.
  • ICVT 2021 blir i Wien, og arrangeres av det østeristke stemmepedagogforbundet, evta Austria.

 

Årets store internasjonale stemmekonferanse, ICVT, denne gangen i Stockholm, er nettopp overstått, og evta.no | Norsk Stemmepedagogisk Forum var representert både med to styremedlemmer, samt medlemmer som holdt innlegg og mesterklasser. Konferansen varte fra onsdag 2. august til søndag 6. august 2017. Programmet var, som seg hør og bør, fullpakket. For et luksusproblem – å måtte velge mellom flere spennende temaer som gikk parallellt! Selv fikk jeg med meg 27 forskjellige programposter i løpet av fem dager, og må si meg godt fornøyd med det. I tillegg deltok jeg på årets medlemsmøte i evta, som gikk av stabelen tirsdag 1. august. I dag, som i skrivende stund er 7. august 2017, føles det nesten som en abstinens, og det ikke lenger er en masse stemmeinteresserte mennesker rundt meg hele tiden. I denne lille oppdateringen vil jeg oppsummere mine inntrykk fra disse dagene, og også dele mine tanker om hvorfor det er så viktig å delta på denne typen arrangementer.

Hva skal man velge?

På en konferanse av denne kaliberen, med 400 delegater fra 39 nasjoner, kan det av og til være vanskelig å velge hva man vil gå på. Ole Thomassen og jeg forsøkte å få med oss så mye som mulig som vi kan ta med oss tilbake til Norge, og dele med alle våre medlemmer.  I medlemsbladet som kommer ut senere i år vil vi også gå litt mer i dybden av noen av temaene som vi fant interessante. evta.no | NSPF var også representert ved Barbro Marklund, som gjennomførte en flott mesterklasse, og som også presenterte sine nye, etterspurte sanghefter. Norge var også representert av Marianne Willumsen Lewis og Aksel Rykkvin som holdt intervju og konsert, og Bettina Smith og Lise Karin Meling som holdt et innlegg om Elisabeth-Claude Jacquet de La Guerre og gester i barokkmusikk. Presentasjoner, mesterklasser, foredrag og workshops jeg deltok på holdt for det aller mest en høy kvalitet. En flott ting med ICVT er at den ikke bare er for de som jobber med forskning på stemmen, men den er også for sangere og sangpedagoger som presenterer andre typer av innspill og refleksjoner. Jeg var både på bossa nova- oppvarming, workshop i overtonesang og en presentasjon om ressonanseforskjeller i kvinnelige og mannlige registeroverganger. Bare for å nevne noe. 

Hvorfor skal man delta?

Jeg har vært så heldig å representere evta.no | NSPF ved flere konferanser og kongresser i løpet av de siste årene. Noe av det viktigste jeg får ut av det, er at man møter likesinnede, åpne, nysgjerrige stemmeinteresserte fra hele verden. Diskusjonene rundt lunchen er av og til vel så interessante og viktige som presentasjonene man går på. Det å ha noen å diskutere med, som ikke nødvendigvis deler den samme bakgrunnen som en selv er, syns jeg, noe av det viktigste jeg gjør for å holde meg oppdatert. Jeg får testet mine egne oppfatninger, og  jeg får ta del av andres verdifulle erfaringer. Det å reise til et annet land for å prate fag, kan kanskje framstå som både vanskelig, komplisert og dyrt, men om flere institusjoner hadde mulighet til å sende sine ansatte på slike ting, tror jeg at det ville få en positiv effekt for hele miljøet i Norge.

Når er neste mulighet?

PEVOC12

Så når kan man så delta på noe slikt? Vi prøver å holde oss oppdatert om hva som skjer, og første mulighet er allerede 30. august til 1. september 2017, med PEVOC12, som går av stabelen i Ghent i Belgia. PEVOC står for Pan- European Voice Conference, den og er også vel verdt et besøk om man har mulighet. evta.no | NSPF representeres av Kåre Bjørkøy på PEVOC12.

IJVC international jazz voice conference

Konferansen IJVC arrangeres i Helsinki 6.- 8. oktober 2017 og den omhandler jazzsang, litt mer spesialisert med andre ord. Undertegnede vil være tilstede på denne konferansen.

eurovox 2018

Eurovox 2018 er evta sin egen kongress og avholdes i Den Haag i Nederland 30. august til 2. september 2018. Man har altså litt bedre tid på seg for denne konferansen. Temaet er Vocal Fusion,  og det er fortsatt mulig å sende inn søknad om å presentere noe på denne kongressen.  Mer informasjon om denne kommer i høst.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.